22 Şubat 2010 Pazartesi

Uzaktan sevmek...

"Her şey olduğu gibi kalsın istiyorum. Ben hep bir sıfır mağlup olayım; sen hep uzak bir hayalden ibaret. Sen olduğun gibi kal. Ulaşılmaz. Dokunulmaz. Koklanılmaz. Ben olduğum gibi. Dünya olduğu gibi...

Ruhunun en çirkef, suretinin en çirkin, zihninin en çiğ hallerini biliyorum; hiçbirini gözlerimle görmemiş olsam da. Ne bir mükafat verdin bana ne bir ceza. Ama cennetini de biliyorum, cehennemini de..."

Evet, bu satırlar Elif Şafak'a ait... Severek okuduğum bir yazar Elif Şafak... O'nunla dalar giderim başka dünyalara ben... Romanlarındaki duygu atmosferi ufalar, benliğime hapseder beni... Ayıldığımda ılık bir sam yelinde savrulan kuru bir yaprak olarak bulurum kendimi... 

Devam edelim Elif Şafak'la...


"Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek... Uzaktan sevmek en güzelidir bazen..."

Yüreğine sağlık Elif Şafak...

10 yorum:

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Yazdıklarınla yaşadıkları, gözlemleri ile görmekte oldukları ne kadar farklı oysa!
Sevgiler...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Aşk kitabı beni şimdiye kadar en derinden etkileyen yegane kitaplardan. İnsanların yaşadıklarıyla yansıttıklarıda çok farklıdır, herkesin bir arkayüzü vardır hayatta..

ŞIKELLA dedi ki...

başarılı bir kitap başarılı bir yazar. güzel bir paylaşım
sevgiler

Deliler Teknesi dedi ki...

Nur Hanım doğru söylüyorsunuz aslında... Ama iyiliklere ve güzelliklere odaklanmaya çalışıyorum hep... İyi ve hoş olan kısmını görmeye gayret ediyorum yani... Bu nedenle seviyorum Elif Şafak'ı... Selam ve hürmetler.

Deliler Teknesi dedi ki...

Onuncu Köyün Adamı tekneme hoş geldin, sefalar getirdin öncelikle... Değerli yorumların için teşekkürlerimi sunuyorum... Çok da doğru söylemişsin; hepimizin bir arka yüzü var aslında... Selam ve sevgiler.

bilge dedi ki...

yaşadıklarımızla duygularımız görmek istediklerimizle gördüklerimiz ne kadar farklıdır paylaşımınız için teşekkürler sevgi ve dostlukla..

Deliler Teknesi dedi ki...

Teşekkürler Bilge... Hayatımızı renkli kılan da bu farklılıklar belki...

ŞIKELLA tekneme hoş geldin... Yorumların için teşekkürler.

mutfakcini dedi ki...

Uzaktan sevmek fikrine katılıyorum ben de.En güzeli..Bitme tehlikesi sıfıra yakıniyani sonsuz aşk :)Yakından sevdikçe uzaklaşabiliyo insan aynı zamanda.Gerçekleri görüyo çünkü.Özellikle aşkın gözü kör halleri bittiğinde..Teşekkürler paylaşım için.sevgiler.

mutfakcini dedi ki...

Kandilin mübarek olsun ..sevgiler.

Deliler Teknesi dedi ki...

Teşekkürler Ebruli... Ben de senin kandilini kutluyorum... Selam ve sevgiler.