16 Nisan 2010 Cuma

Tecavüze uğrayan kısraklar...

Dün akşam zappinglerken gözüm CNN Türk'e takıldı... Ekranın altında iri puntolarla "Tecavüz edilen atlar canlı yayında" yazıyordu... Kamera şakası falan zannettim ama değilmiş... Mesele derin ve ciddiymiş... Zaten program da Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K'ydı... Cüneyt Özdemir bir taraftan gülme krizlerine giriyor, bir yandan da atlarıyla gayet ciddi gözükmeye çalışan delikanlıya soruyor: Olay nasıl gelişti? Suçlu kim? Avukatla görüştünüz mü? Tecavüzcüye ne yapacaksınız şimdi?

Bu arada ekrana yansıyan kısrakların gözüne siyah bant çekilmiş... Hani kimliği ortaya çıkıp da toplum içinde rencide olmasın diye... Neyse kısrakların sahibi olan çocuktan dinleyelim olayın aslını: Dün gece sahibi bilinmeyen bir beygir çitleri yıkarak çiftliğe girmiş ve beş kısrakla bir eşşeğe tecavüz etmiş... Eşek bunalıma girmiş ama kısraklar halinden memnun gözüküyorlar... Eğer kısraklar hamile kalırsa sorun ciddi demektir... Zira yarış atı sektöründe doğan yavru atın anası, babası, ninesi, dedesi biliniyor olmalıymış... Tecavüzcü atın kimliği bilinmediği için bu bilgilerin bir kısmı eksik kalacak ve yeni doğacak taylar işe yaramayacak... Ancak sucuk yapımında kullanılabilir...

Olay karşısında atların sahibi çaresiz... Avukatlar hukuk sistemi içerisinde bir çözüm önerememişler... Tecavüzcü beygir de (ki ismini Coşkun koymuşlar) üzerlerinde kalmış... Onun bakımı da ayrıca bir masraf gerektiriyor... Serbest bıraksa geri gelecek belli ki... Tadını aldı bir kere... Eşeğin psikolojik sorunları ise ayrı bir dert...

Bu arda Cüneyt Özdemir, "erkek bir atın beş kısrak ve bir eşeğe aynı gece tecavüz etmesi teknik olarak mümkün mü?" diye soruyor... Çocuk biraz düşündükten sonra, "tabi ki mümkün, geceler uzun" cevabını veriyor...

Evet, sorun büyük gözüküyor... Allah yardımcıları olsun....

10 yorum:

MAVİ TUTKU dedi ki...

Ben de seyrettim haberi, bizler için komik ama at sahibi için trajikomik bir durumdu. Binlerce dolar değerindeki atların asla seceresi bozulmaması gerekiyor, hep takip altında çiftleştiriliyorlar o yüzden.
Doğacak yavrunun onlar için mali değeri olmayacağı gibi, şu anda düşük yaptırsalar bir türlü, doğurtsalar bir türlü, bunlar hep atlara zarar verecek veya boşa bir döneme neden olacak şeyler o yüzden de böyle dertliler.

Eşşeğin durumu gerçekten de ayrı bir dert.:)

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Gazetede okumuştum :)Ama burda okurken çok güldüm :)))Harika yazmışsınız :)))

ferdagokturkince dedi ki...

uuuuff çok feci yaa. gün geçmiyor ki televiyon haberlerinde böyle garip bi olayla karşılaşmayalım sayın seyircileer!

minimalist dedi ki...

hahhh haaaahhh bugün okuduğum en eğlenceli post. Çok güldüm yaaa. Süper bir haber. Yaaa hangi birine gülsem; Beygir Coşkun'a mı, geceler uzun lafına mı, yarış atlarının bilgileri kısmına mı... Çok teşekkürler DELİLER TEKNESİ; haftanım son günü iyi geldi :)))))

essra dedi ki...

geceler uzun lafı harika..bravo..

Nurdan'dan dedi ki...

:))))))))

ezgilimelodi dedi ki...

Televizyon pek seyretmediğimden uzak kaldım haberlere...
Ama bu haber gerçekten DEĞİŞİK:))
Hatta şaka gibi
Güldüm:))))))

Adsız dedi ki...

Merhabalar Efendim,

Bu haberi pek izlemeyenimiz kalmamış. Ben de tesadüfen değişik bir kanal da izledim. Hatta sunucu spiker pek gülmekten sorularını soramamıştı, atların kahyası da işin dalgasındaydı, ciddi değildi.

Gerilmiş olan memleketin birazcık havasını değiştirmek için, yayımlanabilir haberler kategorisinde değerlendirdim.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Adsız dedi ki...

insanlar öyle yoldan çıktı ki sonunda hayvanlara da yansıdı herhalde

Deliler Teknesi dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler sevgili arkadaşlarım...