11 Mart 2011 Cuma

Ankara temizleniyor...

Çifte temizlik var Ankara'da... Kirlerinden, çirkinliklerinden, safralarından arınıyor Ankara... Yağan karla birlikte bembeyaz oldu Ankara... Pamuk tarlası gibi... Yıkandı, temizlendi, paklandı... Üstü beyaz bir tülle kaplanıverdi her türlü iğretiliğin...

Bürokrasi de temizlendi Ankara'da... Kısa süreliğine de olsa... İstifayı bastı uyanık bürokratlar... Memuriyet kesmedi onları... Siyaset dediler... Daha fazla hizmet dediler... Düştüler yollara... Partilerin kapısını çalacaklar... Hizmete geldik diyecekler... Nefer olmaya geldik diyecekler...

Tutarsa ne ala... Anlı şanlı vekil olacaklar... Maaşlarını, ulufelerini katlayacaklar... Caka satacaklar... O da kesmeyecek tabi... Bakanlık kapmaya çalışacaklar... Başbakanın gözüne girmeye çalışacaklar... Yalakalık yapacaklar... Kraldan çok kralcı olacaklar... Birbirlerinin önünü kesmek için ayak oyunlarına girişecekler... Memuriyetteki becerilerini teker teker sergileyecekler... Her şey mübah... Her şey hizmet için... Daha çok hizmet için...

Ya tutmazsa... Ziyanı yok... Kayıbı yok bu uğurda baş koymanın... Kuzu kuzu dönecekler geri... Gayet mağrur şekilde... Artık sıradan memur değildir onlar... Siyasi memur oldular... İsteyecekler... Genel müdürlük, müsteşarlık isteyecekler... İlave gelir için yönetim kurulu üyelikleri isteyecekler... Makam arabaları, kral odaları isteyecekler... Yurt dışı görevlere talip olacaklar... Önleri açılacak... Daha çok hizmet edecekler...

Evet, sistem onlara çalışıyor... Uyanıklar, kurnazlar, kıvraklar, iş bilirler her daim bir adım önde oluyor... Dürüstler, işine bakanlar, görevini layıkıyla yapma derdinde olanlar bekliyor yine... Onlara biçilen misyon hamallık... Çalışmak, daha çok çalışmak... Çarkın dönmesi için çalışan birilerine de ihtiyaç var nihayetinde...

Hadi hayırlısı diyelim en iyisi...

15 yorum:

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar ,
Önce kaleme aldığın bloğu çok beğendim. Çok güzel dile getirmişin. Seni tebrik ederim, kutlarım. Kalemin ve yüreğin güçlü ve daim olsun.

Bir de Ankara'da kitapçıları gezerken "Deliler Teknesi" isimli bir dergi gördüm. Yalan olmasın elime alıp incelemedim. Sadece konduğu yerden şöyle bir baktım. Acaba senin böyle bir dergiden haberin var mıydı? Merak ettim.

Allah'a emanet ol ve sağlıcakla kal.

Deliler Teknesi dedi ki...

Teşekkür ediyorum Recep Abi... Evet öyle bir dergi var... O dergiden esinlenerek bloguma bu ismi koymuştum zaten... Selam ve hürmetler.

Adsız dedi ki...

Onikiden isabet ettirmişsin yine.Kelimesine katılmamak mümkün değil.Nedense "memlekete hizmete geldik" lafını duyunca tüylerim diken diken olmakta.Seçim atmosferi benim Ruh atmosferimi fena halde bozmakta.Yine memleketin trilyonları seçim uğruna saçılıp dökülecek.İşin kötüsü bir kuruşu dahi gariban milletimizin cebine girmeyecek.
Yazında geçen hamalların sırtındaki küfeler umarım bir gün hizmete değil cebini doldurmaya gelenlerin üstüne yıkılır.(Hizmete gelen gerçek vatanperverleri müstesna ederim.)Sevgilerimle.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Ben bloglarımı sildim. Öyle icap etti.

Şu anda elimde Zeynep Atikkan ve Aslı Tunç'un yazmış oldukları Yapı Kredi Yayınlarından "Blogdan al haberi" isimli kitabı okuyorum. Kitapla ilgili düşüncelerimi bilahire seninle paylaşırım.

Bloglarımı silmem, sizleri de ziyarete gelmeyeceğim anlamında değildir.

Çok iyi bir şekilde zaten yapıyorsun ama ben yine de sana "iyi bloglamalar" diye temenni de bulunacağım.

Sağlıcakla kal, görüşmek üzere.

minimalist dedi ki...

ben de blogunun ismini seviyorum...öncelikle onu belirteyim. Evet bürokratlar tek tek istifalarıyla çıkacaklar er meydanına. Hepberaber görüp değerlendirecegiz..hayırlısı olsun.

ezgilimelodi dedi ki...

Gözlerimi kapatsam kulaklarım duyuyor bazı şeyleri...
Her yerde siyaset var...
En üzücüsü ise okullarda olması...
Çok sıkılıyorum...

Deliler Teknesi dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...

Recep Abi, olmamış bu... Gidişine alışamayız... Blog alemi boşluğunu dolduramaz... Kararını tekrar gözden geçir derim... Selam ve hürmetler.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,
Gördüğüm kadarıyla siz de artık blogunuza girmiyorsunuz. Ben yine 8888-8844 DNS ile denedim ve bu sefer girebildim. Girmişken bir de sizleri ziyaret edip hal hatır sorayım dedim. Ben artık buranın açılacağından ümidimi kestim ve tüm bloglarımı dondurdum, yani sildim.

Görüşmek dileğim ile en Güzel'e emanet olun ve sağlıcakla kalın, saygılarımla.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Dünya savaşları döneminde ve bu savaşın korkunç travmalarını yaşamış insanların çektikleri acıları düşünüyorum. İç savaşlar çıkararak (Yugoslavya gibi) işkencelerle öldürülen masum insanları düşünüyorum. Açlıktan, hastalıktan ve sefaletten perişan halde nefes almaya çalışan insanları düşünüyorum. Kısacası zalimlerin zulmüne uğramış insanları düşünüyorum. Bir de şu andaki halime bakıyorum ve yüce Allah'a şükürler ediyorum.

En Güzel'e emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Arkadaşlarım,

"Ankara'yı bilmem ama, bizi temizlediler dostum"

Mahkeme engelinin hala devam ettiğini, bloglarımıza girmek için karşılaştığımız uyarı cümlesinden anlıyoruz. Bu zamana kadar yaptıklarımız bir ses getirmedi. Kimi bloggerlerin blog platformu bu mahkeme engelinin kapsama alanına girmediği için, kimi bloggerler de DNS anahtarlarını değiştirerek bloglarına girebiliyorlar. Ama herşeye rağmen bu mahkeme kararı Türkiye’nin bloggerlerini öldürdü.

Konunun detaylarını fazla bilmemekle birlikte Google, bu mahkeme kararında yapılması istenilen fiili yerine getirmedi ki, yasak hala devam ediyor. Bizler de yasa dışı yollarla bu yasağı delmeye çalışıyoruz.

Selam, sevgi ve muhabbetlerimle.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Artık DNS numaralarını denemek ve değiştirmek zorunda kalmadan rahatlıkla bloglarımıza girip çıkacabileceğiz. Şükür mahkeme engeli kaldırılmış. Tesadüfen, daha doğrusu Gönül Çelen arkadaşımızın uyarı blog yazısı ile öğrendim.

Siz de artık yazmaya devam edebilir misiniz? Yoksa, benim gibi soğudunuz mu bilmem? Bildiğim tek şey var; tadı tuzu kaçtı gibi geliyor bana...

Sağlıcakla kal ve en Güzel'e emanet ol. Görüşmek dileğim ile, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günlere doğru.

Adsız dedi ki...

Deliler Teknesi
özlettin kedini,güzel yazılarını nerelerdesin? Bloğuna giripte bu notu okursan yeni yazılarını bekliyorum dört gözle.Umarım işten güçtendir bu ara önemli bir sıkıntın yoktur.Sevgi ve selamlarımla.

Deliler Teknesi dedi ki...

Pek yakında inşallah arkadaşlar... Şu işlerimi bi toparlayayım... Selam ve sevgiler.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Çok güzel ifade etmişsiniz Recep beyin dediği gibi.. Hayırlısı inşallah.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

İnşallah sıhhat ve afiyettesinizdir.
En Güzel'e emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Saygılarımla.