25 Mayıs 2010 Salı

Hüznüm masum danalara...

Danayı vurmuşlar, yatıyor cansız bedeni köy meydanında... Üzerine bir gazete kağıdı bari örtüvermemişler... Onca saflığıyla yatıyor zavallı... Arkadaşını da vurmuşlar ama o girememiş fotoğraf karesine... Daha küçücük, hiçbir şeyin farkında olmadan göçüp gitti aramızdan... Oysa kötü bir niyeti yoktu, sadece karnını doyuracak bir tutam ot için girmişti o tarlaya... Başına gelecekleri bilseydi yanından bile geçmezdi o tarlanın... Ama nereden bilebilirdi ki...

Nereden bilsin o masum danacık, insanoğlunun bu kadar gaddarlaşacağını... Bir tutam ot için silahına sarılacağını... Silahtan ne anlar zaten... Karnını doyurma derdinde zavallı...

Ama öyle değil işte... İnsanoğlu insanlığını kaybetmiş... Kin bürümüş gözünü... Ölüme programlanmış sanki... Nasıl girer bu danalar benim tarlama dedi ve silahına sarıldı... Rastgele ateşledi o soğuk metal parçasını... Dumanlar dağıldığında 5 kişi ölmüş, 11 kişi de yaralanmıştı... Tabi ki kavgaya neden olan iki dana da oracıkta can vermişti... Ölen ve yaralanan insanlara hiç üzülmedim nedense... Dul kalan karılarına, yetim kalan çocuklarına da üzülmedim... Bilmiyorum nedendir ama üzülmedim işte... İlk defa oluyor bu ruh hali bende... Her acıya hüzünlenen yufka yüreğim hiç tınmadı bu olay karşısında... O taraf, bu taraf diye de düşünmedim... Ölenle, öldüren aynı gözüktü gözüme... Her iki tarafın da gözü dönmüştü... Silahını önce çeken kazanmıştı... Onun için ölenlere hiç üzülmedim... Ama danalar yok mu... İçimi parçaladı... Ağıtlar yakasım geldi ardından... Suçsuzluğun, günahsızlığın, saflığın resmiydi sanki ölü danalar... Affedin bizi danalar... İnsan bildiniz bizi ama... Olamadık işte... Silah çektik masumiyete...

14 yorum:

Sabahattin Gencal dedi ki...

Yaşamın her alanından derlediğim çalışmaları, yazarlarının izniyle "Bloglardan Seçmeler" adlı blogumda yayınlıyorum. İzniniz olursa sizin çalışmalarınızdan da seçtiklerimi, kaynak göstererek yayınlamak isterim. İyi günler dileğiyle.
Sabahattin Gencal

Deliler Teknesi dedi ki...

Memnuniyet duyarım Sabahattin Bey... Selam ve hürmetler.

minimalist dedi ki...

süpersiniz; aynen ben de sizin gibi hissediyorum. İnsanlıktan çıktık danalar gibi olduk diyeceğim ama danalara ayıp olacak...

Adsız dedi ki...

Sevgili Deliler Teknesi
Hani bazen birine kızınca hayvan isimlerini o kişiye sıfat olarak kullanıyoruz ya nasıl ayıp oluyor hayvanlara bunları yapanlar insan sa eğer.

bilge dedi ki...

insanlık tan nasibini almamışların yaptıkları işler bunlar vicdan diyorum biraz..

Adsız dedi ki...

çok güzel yazmıssın yine.

ezgilimelodi dedi ki...

:(
Hayvanlara hiç dayanamıyorum:((
İnsanlık kendini kaybediyor,arada kayboluvereceğiz bir gün...

haykırış dedi ki...

Sayın Deliler Teknesi,
Son paragrafta her şeyi o kadar güzel özetlemişsiniz ki bize laf söylemek düşmedi. "Affedin bizi danalar... İnsan bildiniz bizi ama... Olamadık işte... Silah çektik masumiyete..."
Konusu olduğunda her daim tekrarladığım bir laf vardır ve diyorum ki dünyanın en tehlikeli canılısı (yaratığı) insanın kendisidir, sakınana ne mutlu.
Sevgi ve saygılarımla

Newbahar dedi ki...

Yaşayan canlılar içinde insan kadar şiddet göstereni, gaddarı yok...

Bişeyler zaten varmıştır da danalar bahane olmuştur, arada onlarda kim vurduya gitmişler işte.

Saygılar

Sabahattin Gencal dedi ki...

İzniniz üzerine, çalışmanız "Bloglardan Seçmele"de yayınlandı. İyi günler dileğiyle.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Biraz argo lisanıyla olacak ama, bu dünyanın çivisi çıkmış. Ben artık bu dünyanın iflah olacağını sanmıyorum. Her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz. Artık hiç iyi şeyler duyamıyoruz. İyi şeyler de var da, medya bize mi yansıtmıyor acaba! Bir de eski Başbakanlardan Süleyman Demirel'in sözü bağlamında : "benzin vardı da biz mi içtik" gibisinden "iyi şeyler oluyor da biz mi haber yapmıyoruz." derse medya!

Yüce Allah hidayet ihsan eylesin. Kalbi ve kulakları mühürlü, gözlerinin önünde de perde çekili insana kimse yardım edemezmiş.Ta ki, yüce Allah ona hidayet dilemedikçe.

Duyarlılığına, kalemine, emeğine ve yüreğine sağlık ve mutluluklar dileklerimle birlikte teşekkür ederim.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Dişi Geyik dedi ki...

Aklımdan geçenleri yazınca negatif tepkiler alabilirim ama olsun.

Toplu hayvan katliamından farksız bir bayramımız var bizim ,şehrin prestiji için üstü kapatılmış tecavüzlerimiz , maden ocağında ölmüş madencilerimiz , daha da neler neler , say say bitmez sahip olduklarımız.

Geri döner dönmez başlamayım hemen.

Birazcık ot için , birkaç insan , özellikle de iki dananın lafı mı olur ?

Deliler Teknesi dedi ki...

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkürler... İyi ki varsınız...

PS: Sevgili Dişi Geyik arkadaşım, hayatta olduğuna (!) sevindim... İşlerin yolundadır inşallah... Yazılarını özledik... Hoş geldin tekrar...

Dişi Geyik dedi ki...

Hoşbulduk.Hayattayım(!)Yazı modunda hissetmiyorum kendimi , aslında sanırım , başka bir bloga ihtiyaç duyuyorum aman neyse tekrar hoşbulduk :)