11 Ağustos 2010 Çarşamba

Tatilin ardından...

Bahar, yaza hazırlık demek... Yazdan anladığımız da "tatil" galiba... Her tatil iyidir, ama yaz tatili bir başka iyidir... Hem ana baba ziyaretidir, hem de dinlenme vesilesi... Çocuklar için de iyidir tatil... Rutin teknoloji bağımlılığından birazcık olsun kurtulma fırsatıdır...

Evet, tatilimiz bitti... Kürkçü dükkanına döndük bu hafta sonu... Nedense yıl bitti gibi geldi bana... Yaz tatillerinden sonra hep böyle hissederim... Belki de kışı pek sevemeyişimdendir... Yaz tatili bittiğine göre kış kapıdadır gibi bir his...

Tatilde Anamur'daydık... Orada baba evinin yanı sıra şirin de bir yazlığımız var... Hem ana baba akraba ziyareti yapmış olduk, hem de deniz ve güneşten fazlasıyla istifade ettik... Bir ara sıcaklardan bir hayli bunaldık ama olsun... Zira deniz, kum ve güneş görmeye gittik oraya... Ata yurdunun deniz kenarı olması büyük şans... Ziyareti ve tatil gereklerini tek hamlede halletmiş oluyorsunuz...

Anamur, sakin bir yerdir... Ulaşımı birazcık zor olduğu için bakir kalabilmiş bir kıyı şehridir... Denizi temiz, doğal yapısı bozulmamıştır... Son yıllardaki yangınlara rağmen yeşili de hala boldur... Ama daha fazla dayanamayacak gibi gözüküyor Anamur... Son iki yıldır insan sayısında bariz bir artış gözlemledim... Kirlilikte de öyle... Nedense çok çöp üretir olduk... Dağ taş plastik atıklarla dolu... Her yer pet şişe ve plastik torba... Sanırım bu plastik kullanımı konusunda ulusal bir seferberlik ilan etmemizin zamanı geldi ve geçiyor... Yakında bu plastik atıkların arasında boğulup gideceğiz... Denizden de çok plastik atık çıkıyor... Kim, nereden atıyor bunları bilemiyorum... Sanırım gemilerdern atılıyor sorumsuzca...

Tatil sonrası iş adaptasyonu zor oluyor... Tatilin getirdiği atalet bir süre daha devam ediyor... Şu an böyle bir ruh halindeyim... İşteyim ama beynim uyuşuk... Biraz da Ramazan'ın etkisi var tabi... Bu yıl Ramazan başlangıcı da tam tatil dönüşüne denk geldi... Malum günler uzun ve havalar sıcak... Zor geçeceğe benziyor Ramazan... Olsun, bir şekilde gelir geçer... Tıpkı seri halde gelip geçen aylar gibi... Göz açıp kapayana kadar...

Tatil süresince bloglardan biraz uzak kaldım... Fırsat buldukça dostlarımın sayfalarını ziyaret etmeye çalışacağım... Eminim güzel şeyler döktürmüşsünüzdür...

Evet, tekrar merhaba derken; hepinizin Ramazan-ı Şerifini kutluyorum... Oruç tutalım tutmayalım hiç önemi yok... Yeterki ortak değerlerimiz olarak görelim böyle dini ve milli günlerimizi... Hoşgörüsüzlüğün değil, hoşgörünün adıdır Ramazan... Oruç tutan veya tutmayan farklı gözle bakmasın birbirlerine lütfen... Allah nezdinde kimin makbul olduğunu ancak Allah bilebilir... Mübarek günler ayrışma için değil, kaynaşma içindir... Hepinizi sevgi ve hürmetle selamlıyorum...

16 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ne güzel demişsin son paragrafta...

Adsız dedi ki...

Merhabalar Deliler Teknesi,

Tatil dönüşü bu yazını çok beğendim. Gerçekten çok güzel bir şekilde kaleme almışın. "Anamur" Çok eskikerdeyken kim bilir nasıldı, şimdiki durumunu siz tarif etmişiniz zaten. Sade bir hayatın peşine düşen insanların gelip yerleşeceği yer olmalı muhakkak. Siz ne kadar şanslısınız. Hem ecdadı ziyarete gidiyorsunuz, hem de ne güzel memleketimizin en nadide ve güzel yerlerinden birine Anamur'a gidiyorsunuz. İsmini oluşturan harflerin ve hecelerin senfonisin de bile bir güzellik var. Kulağa ne kadar yumuşak, hafif ve misafirperver geliyor. Yöre olarak kendisi daha güzeldir. İnşallah insanları da güzeldir. Turistik bir yer olduğu için pahalı bir yerdir herhalde.

Avrupa ülkeleri plastiği ve plastik ürünleri yıllardır ne imal ediyorlar, ne de ülkelerine sokuyorlar. Plastik demek =kanser demektir.

Çevre kirliliğine gelince ben artık şu cümleyi çok rahat bir şekilde yazabilirim. (güzel insanlarımız müstesna) Bizler; çok pis, tembel, miskin, rahatına ve konforuna düşkün çevre düşmanı bir milletiz.

Avrupa kdenizden kanallar yararak içeriye aldığı suyla suni deniz yaratıyor parklar yapıyor, biz Allah vergisi olan denizimizin içine ediyoruz.

Bizler, millet olarak hak ettiğimiz şeylerle terbiye oluyoruz da diyebilirim.

İnsanların müslümanım, tek bir Allah'a inanıyorum demesi zaten yeterli. Namaz kılmazmış, oruç tutmazmış, hacca gitmezmiş, bu konular kendisi ile Allah'ı arasındadır. Onu sorgulamak ve yargılamak bize düşmez ki, önemli olan bu değerlerin etrafında pervane olmaktır.

Bu güzel yazınız için çok teşekkür ederim. Kaleminiz ve yüreğiniz güçlü ve daim olsun. Hiç susmasınlar. Sevgisizliğin had safhaya ulaştığı günümüz dünyası insanlarına hep sevgi aşılayıp dursunlar.

Hayırlı Ramazanlar dilerim. Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Uzunca ve yazınızda geçen her konuya atıf yaparak hazırladığım yorumu bir değişik ERROR hatası verdi ve uçurdu gitti. Tekrar bir türlü geri dönemedim. Öyle güzel yazmıştım ki, ne kadar üzüldüm. Aynı şeyleri tekrar yazmak çok zor. Hoş geldiniz, Hayırlı Ramazanlar dilerim. Allah'a emanet olun. Görüşmek üzere.

Deliler Teknesi dedi ki...

Sevgili Neslihan, teşekkür ederim... Hayırlı Ramazanlar dilerim...

Recep Abi, merak etme kaybolmamış güzel yazın... Gerçekten güzel yazmışsın, kaybına üzülecek bir yazı olmuş... Çok teşekkür ederim... Hayırlı Ramazanlar.

minimalist dedi ki...

hoşgeldin; sıra ben de :)))

Deliler Teknesi dedi ki...

Sevgili Minimalist, hoşbulduk... Teşekkür ediyorum... Ben geldiğime göre tatil nöbetini devralabilirsin...:)) Şimdiden iyi tatiller.

Adsız dedi ki...

çok güzel olmus yazın, hoşgeldin diyorum.
hayırlı ramazanlar son paragraflarına aynen katılıyorum.

Newbahar dedi ki...

Hoşgeldiniz evinize...
Oh ne güzel! kaç yıldır tatil yapamadık. Bu senede yaz nasıl geçti anlayamadık. Siz böyle deniz falan bahsedince aslında tatile ne kadar çok ihtiyacımız vardı diye düşündüm.
Bu çevre kirliliği olayına bende fazlaca takıntılıyım. Temizlikten çok, çevremizi kirletmekte kimse elimize su dökemez.

Ramazanın ikinci günü ve biraz zorluyor bu sıcaklar. Yinede bu manevi atmosfer çok güzel ve huzur veriyor.

Hayırlı ramazanlar sizede.

Sabahattin Gencal dedi ki...

“Bloglardan Seçmeler” sitesinin daha etkili ve yararlı olabilmesi için görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
İyi günler dileğiyle.
Sabahattin Gencal

Adsız dedi ki...

Hoşgeldiniiiz
tatil güzeldir güzel olmasına ama tatilden eve dönmek de güzeldir.En güzel otel olsa insanın evinden iyi değildir.Gerçi siz baba evine gitmişsiniz.Onun tadı da ayrı güzeldir.İster dağ başı olsun ister deniz kıyısı.Ana baba eş dost akraba hasret giderir. Eh denizi güneşi de cabası.
Ayrıca ramazan için söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum.Herkezin ibadeti kendine.Hesabını herkez kendi vereceğine göre insanlar başkalarına değil kendi hesaplarını nasıl vereceklerine yorsunlar akıllarını.Sevgilerimle.

bad-ı saba dedi ki...

seni tekrar görmek ne güzel! eleştirel bakış açından olayları görmek daha bi anlamlı oluyor sanki:) hoşgeldin!

Deliler Teknesi dedi ki...

Sevgili Handan, teşekkür ederim... Sana da hayırlı Ramazanlar...

Sevgili Newbahar, hoşbulduk... İnşallah gönlünüzce bir tatil size de nasip olur... Hayırlı Ramazanlar.

Sabahattin Bey, siz yapmışsanız en iyisini yapmışınız demektir... Ne önerimiz olabilir ki... Selam ve hürmetler.

Sevgili Ruhgezgini, merhabalar... Doğru söylemişsin, insanın evi gibisi yok... Ancak orada dinlenilebiliyor aslında... Hayırlı Ramazanlar diliyorum... Tatil sonrası etrafı bir toparlayayım, hemen sayfanı ziyaret edeceğim... Eminim döktürmüşsündür...:))

Sevgili bad-ı saba, hoşbulduk... Teşekkür ediyorum... Hayırlı Ramazanlar.

mutfakcini dedi ki...

Hoşgeldinizz.Hayırlı Ramazanlar dilerim.sevgiler.

Dişi Geyik dedi ki...

Hoşgeldin ,

Tatilin güzel geçmiş, dinlenmişsin.Ne severim Anamur'u , en çokta Mamure 'yi.Mersin ' Mezitli , Erdemli arasındaki taş yığınından, 5 yıldızlı otelleri, plazaları anımsatan sözde yazlık sitelerden sonra çok iyi geliyor insana oralar.Bu yazdan pek birşey anlamadım , yine güme gitti.Bozcaada , Kayaköy hayali gelecek yaza kaldı.Ama olsun yine de bana da Akdeniz havası iyi geldi.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Bakir kalabilmiş bir kıyı şehrinde tatil yapmak çok güzel olsa gerek. Ama birde bakir kalmasının yanında denizinide bakir bıraksalarmış daha iiy olurmu. Geç oldu hoşgeldin diyebilmek için belki ama daha önce okuyup yorum yazdığım sandığım yazı tatil yazısiyle karışmış galiba.
Yeniden hoşgeldin ve duyarlı yazılarını beklemekteyim.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Ziyaretiniz ve bayram kutlamanız için çok teşekkür ederim. Sağolun, varolun. Görüşmek üzere, hayırlı ramazanlar dilerim.